Over Garage Winters

Ons team

Over Garage Winters

Garage Winters is gevestigd aan industrieterrein De Hagen in Vollenhove. Bij ons kunt u terecht voor onder andere reparaties, kleine en grote beurten, APK keuringen, airco en voordelige banden. Al sinds 1966 staan bij ons kwaliteit en service voorop. In al die jaren hebben wij een grote expertise en vakkunde opgebouwd waarmee wij u graag van dienst willen zijn.

Bij ons is een vriendelijke en persoonlijke benadering nog wel vanzelfsprekend. Over het algemeen geldt bij ons: ’s morgens uw auto brengen is ‘s avonds klaar.

Werkplaats

De werkplaats is ruim opgezet met 4 hefbruggen en een in de vloer geïntegreerde remmenbank. Tevens beschikken wij over moderne apparatuur. In onze autoshop kunt u terecht voor allerlei onderhoudsproducten zoals shampoo, wax, wasborstels, olie, accessoires,verlichting, aanhangwagen benodigdheden, autolakken en accu’s.

Leenfietsen of huurauto

Wij bieden u gratis een leenfiets of u kunt tegen een kleine vergoeding gebruik maken van onze Peugeot 108 of Peugeot Partner leenauto. Indien uw auto in reparatie is kunt u de Garage Winters Peugeot 108 als vervangende auto meenemen voor maar €19.95 per dag. Deze auto is ook te huur voor €29,75 per dag. Daarbij is de eerste 100 km vrij, daarboven wordt €0,12 per kilometer in rekening gebracht. Brandstof is hierbij voor eigen rekening.

Ons team

Henk Winters (sinds 1976)

 • Eerste monteur
 • APK keurmeester

Hein Winters (sinds 1981)

 • Eerste monteur
 • APK keurmeester
 • Airco specialist
 • Diagnose technicus

Rick Winters (sinds 2009)

 • Diagnose technicus
 • Eerste monteur
 • Diesel specialist
 • APK keurmeester

Marvin Vermuë (sinds 2014)

 • Eerste monteur
 • Diagnose technicus
 • APK keurmeester
 • Uitmuntende service, klantvriendelijk, duidelijke afspraken. Topgarage!

  Wim Sieders
 • Erg klantvriendelijk. Ook flexibel qua overleg en werkzaamheden. Vooraf duidelijke offertes en uitleg. Prijs is prima en ze denken met je mee.

  Huize Jansen
 • Al meer dan 40 jaar de plaatselijke garage waar we een auto in onderhoud hebben. Klantvriendelijk en scherpe prijzen. Goed overleg en advies wat voor werkzaamheden er moeten plaatsvinden.

  Tiemen Prins
 • We kennen Garage Winters al voor jaren. Regelmatig hebben zij onderhoud voor ons uitgevoerd. Denken mee, hebben zeer veel kennis en deskundigheid, zijn 100% betrouwbaar en bij iedere reparatie of onderhoud altijd een goed gevoel aan overgehouden. Zeker een aanrader!

  Multi Sanne
 • Zeer goede garage klant vriendelijk en vakkundig.

  Inrefa

Onze historie

Garage Winters sinds 1966

Garage Winters werd bijna een halve eeuw geleden gevestigd op Doelenstraat 9. Hendrik (vader van Hein) en Gerrit Winters (vader van Henk) stopten met het kolenbedrijf omdat steeds meer huishoudens in Vollenhove aardgas gingen gebruiken. Men startte toen in 1966 met de verkoop van benzine aan de Doelenstraat bij de zogenaamde “Vrije Pomp”. Dit heette een Vrije Pomp omdat de hele installatie eigendom was van de pomphouder. De maatschappij hoefde dus alleen maar brandstof te leveren en daardoor was de inkoopprijs gunstig. De prijs van de brandstoffen aan de pomp bij Winters was dan ook zeer concurrerend. Naast de groeiende vraag naar brandstof groeide in deze periode ook de vraag naar auto gerelateerde producten zoals olie, lampen, uitlaten en diverse accessoires. Er werd dan ook gestart met de verkoop van deze producten op de locatie aan de Doelenstraat.

Henk is in 1976 en Hein in 1981 bij het bedrijf gekomen. Beide hebben dan een autotechnische opleiding gevolgd. Aan de Doelenstraat zijn vervolgens diverse uitbreidingen uitgevoerd. De brandstofvoorraad is vergroot en de shop werd sterk vernieuwd en uitgebreid.

Benzinestation

In 1992 werd het benzinestation aan de Flevoweg overgenomen en één jaar later volledig vernieuwd met bijvoorbeeld de toevoeging zelfbediening. Het benzinestation werd toen de eerste locatie waarop men in Vollenhove kon pinnen. Na 15 jaar werd besloten dit benzinestation af te stoten en werd de focus gelegd op de werkplaats aan de Hagen.

Verhuizen

Het garagebedrijf groeide uit zijn voegen in de Doelenstraat en om aan alle nieuwe eisen te kunnen voldoen werd er in 1996 een nieuw pand aan de Hagen gebouwd. Dit alles op een terrein van 3000 m2. Deze werkplaats is van begin af aan ruim opgezet met onder andere 4 hefbruggen, een in de vloer geïntegreerde remmenbank en vooruitstrevende apparatuur.

Verbouwing

In 2014 bleek dat de vele werkzaamheden meer ruimte vereisten. De werkplaats is namelijk met 110 vierkante meter uitgebreid. Deze ruimte is voorzien van een ruime zolder om meer winter- en zomerbanden te kunnen stallen.

Tevens is een goederenlift geplaatst welke de mogelijkheid biedt 4 bandensets per keer te liften. De verbouwing biedt daarnaast de mogelijkheid een extra brug te plaatsen en er is een speciale airco- en elektronicaruimte ingericht om de steeds gecompliceerdere auto´s te kunnen blijven repareren en diagnostiseren. Eerder dat jaar zijn er een drietal nieuwe hefbruggen aangeschaft waarmee de zwaardere auto’s zoals busjes en campers kunnen worden gelift.

Uit ons archief